7 noodzakelijke veranderingen in je houding voor het vergaren van rijkdom

In deze post beschrijf ik zonder enige twijfel het allerbeste wat je kunt doen om rijkdom te vergaren. En dan bedoel ik niet alleen qua geld, maar met alles wat je wilt hebben of bereiken in het leven.

Het draait allemaal om houding. Hoe kijk jij tegen je doel aan? En hoever ga jij om dit doel te bereiken? In dit artikel ga ik in op het psychologische aspect dat komt kijken om rijk te worden. Als je klaar bent met het lezen van dit artikel dan weet je precies waarom het jou nog niet gelukt is om rijk te worden. Of juist wel, maar dan vraag ik me af waarom je überhaupt dit blog nog leest 😉

1. Rijkdom begint al in gedachten

Elke actie begint met een gedachte. Rijkdom is dus ook eerst een gedachte, voordat het vorm kan krijgen. Dus om rijkdom aan te trekken, moet je hiervan eerst een duidelijk beeld in gedachten hebben. Omdat je manier van denken ten opzichte van je doel zo belangrijk is, zul jezelf moeten trainen in het positief denken ten opzichte van jouw doel. Zelfs als de omstandigheden wat minder ideaal zijn, dan je gehoopt had. Dit zal echter niet zomaar lukken, omdat dit je voornemen is. Dit zul je moeten trainen. Een goede manier om dit te doen is door het gebruik van affirmaties en meditatie.

Rijkdom in denken

Ban alle negatieve gedachten met betrekking tot je doel uit. Steeds als je jezelf betrapt op een “verkeerde” manier van denken zul je jezelf moeten corrigeren. Alleen jij kunt het doen en niemand anders. Zorg ervoor dat je niet met mensen omgaat die er een negatieve gedachtegang op nahouden en zeker niet als zo’n persoon snel invloed op jou kan uitoefenen.

Totdat je je gedachten aardig kunt controleren adviseer ik zelfs om geen negatieve nieuwsberichten te lezen. Alles wat je ziet en hoort, daar denk je namelijk ook aan, ook al is het misschien niet bewust. En of je het nu wilt of niet, dit zal zich gaan nestelen in je onderbewustzijn en naar boven komen zonder dat je dit ooit in de gaten hebt.

2. Zonder discipline ben je nergens

Als je jezelf een bepaalde instructie geeft, voer deze dan ook uit. Laat de tijd van excuses om iets niet te doen voorbij zijn. Met deze houding zul je namelijk nooit verder komen in je leven ongeacht wat je doel is. Besluit nu dat luiheid, vermoeidheid, het hebben van te weinig tijd etc. voorbij zijn.

Zelfs met een fulltime baan en 3 kinderen kun je nog tijd vinden door vroeg naar bed te gaan en om half vijf ’s morgens op te staan. Dus tenzij je in een acute noodsituatie verkeerd, heb je tijd. Gebruik deze tijd om jezelf een instructie te geven en deze precies zo uit te voeren.

3. Herdefinieer jezelf

Leer goede gewoontes aan en nog belangrijker, leer je slechte gewoontes af! Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan komen veel mensen achter bij hun goede voornemens in het nieuwe jaar. Vaak nog in de eerste maand haken mensen af. Hoe zou dat komen denk je? Precies, gewoontes. Deze vormen het grootste gedeelte van ons menselijk gedrag en komen voort uit het onderbewustzijn. En omdat ze daar genesteld zitten, verander je die niet even. Gelukkig geldt hetzelfde voor goede gewoontes. Het is niet makkelijk om je gedrag te veranderen, zelfs al weet je eigenlijk beter. Onmogelijk is het zeker ook niet. In eerdere posts heb ik hier al wat belangrijke tips over gegeven. Je hebt er alleen veel discipline en wilskracht voor nodig.

4. Wees vriendelijk naar anderen toe

Niemand wil met iemand samenwerken die een moeilijk karakter heeft of niet met andere mensen overweg kan. Zorg daarom dat je goed voor de dag komt naar anderen toe. Zowel zakelijk als privé. Zelfs de kleinste invloeden zowel goed als slecht kunnen een lang blijvend effect hebben op andere mensen. Dit is van essentieel belang wanneer je een samenwerking start.

5. Doe altijd net iets meer dan men van je verwacht

Wanneer je altijd meer levert, dan er van je verwacht wordt zonder hier meer voor terug te vragen, dan zul je in positieve zin gaan opvallen en zullen kansen en mogelijkheden zich vaker openbaren, dan als je dit niet doet. Ook hier geldt dat dit erg belangrijk is wanneer je met mensen samenwerkt, maar ook in de privésfeer komt het van pas als mensen jou associëren met een gevoel van voortgang en overvloed. Zo’n persoon is natuurlijk altijd interessanter. Het is niet nodig om te gaan boasten over je eigen vaardigheden. Dit werkt alleen maar averechts. Zie ook het vorige kopje.

6. Omgaan met tegenslag

In bepaalde kringen is fouten maken doodzonde nummer een. Falen is iets waar deze mensen doodsbang voor zijn. Bang voor kritiekuitingen van anderen of dat ze voor schut zullen staan. Nu komt er bij falen en tegenslag een belangrijke eigenschap kijken; wilskracht. Als je de wil hebt om door te gaan en te leren van je fouten, dan ben je al een heel eind op weg. Mensen die geen fouten durven te maken zijn bang en kunnen geen beslissingen nemen. Ze zullen altijd blijven steken waar ze nu zijn, ook al worden ze nog zo gerespecteerd door hun naaste omgeving.

Verslagenheid

Van fouten maken leer je. En aangezien dit zo is, kun je stellen dat fouten maken een middel is om succes te bereiken. Als je dit volledig begrijpt, dan zul je fouten en tegenslagen niet meer zien als mislukkingen, maar als een teken van succes.

7. Geen rijkdom zonder een goede gezondheid

Ik denk dat iedereen het wel met me eens kan zijn dat als je niet gezond bent, al het andere in het leven er ook een stuk minder toe doet. Ook geld maakt in dit geval niet gelukkig. Daarom is het werken aan je gezondheid ondanks dat ik deze als zevende noem eigenlijk gewoon nummer één.

Dus zorg dat je fit blijft, goed eet, drinkt en slaapt en altijd je worteltjes blijft eten. Een zeer waardevolle tip.

Wat denk jij?

Wat denk je van bovenstaande tips? Heb je zelf nog goede tips die voor jou werken laat dan onderstaand even een reactie achter.

Plaats een reactie