Geld verdienen met je website

Geld verdienen met je website hoeft zeker niet moeilijk te zijn.
In mijn vorige post gaf ik aan dat je voldoende middelen moet zien te vinden om een passieve inkomstenstroom op gang te zetten. Als dit inkomen groter is dan wat je maandelijks uitgeeft, dan ben je financieel onafhankelijk geworden.

Het grappige is, dat het maken van een winstgevende site helemaal niet moeilijk hoeft te zijn! Natuurlijk is al het begin moeilijk, maar als het je een keer gelukt is, dan kun je dit zelfde proces blijven herhalen. Het doel is dus eigenlijk dat je maar een keer hoeft te slagen. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je actie blijft ondernemen anders gebeurt er niets.

Mijn eerste website

In 2014 ben ik ooit puur experimenteel begonnen met het opzetten van een affiliate website. Voor mijn werk destijds hield ik mij onder andere bezig met het beheren van affiliates die zich hadden aangesloten bij ons partnerprogramma en het viel me op hoeveel sites daar tussen zaten die er echt niet uit zagen…maar wel een paar honderd euro per maand aan inkomsten genereerden. Ik dacht; “dat kan ik zelfs beter!” en begon daarom een website te maken (zonder dat ik enige ervaring had) om te kijken of ik hier iets mee kon verdienen.

Geld verdienen met je website

Ik denk dat ik er zo’n 40 uur aan tijd heb ingestoken en toen heb laten liggen. Een hele tijd gebeurde er praktisch niets met de website. Slechts af en toe een paar bezoekers. Ongeveer een half jaar later zie ik ineens dat ik mijn eerste sale heb. Dat leverde zo’n 40 euro op. Dit motiveerde me om nog meer aan mijn site te werken. Doordat ik meer relevante content bleef toevoegen, namen ook de sales toe.

Waar ik het eerste jaar gemiddeld zo’n 80 euro per maand verdiende, was dit het tweede jaar al bijna vier keer zo veel. Het jaar daarna verdubbelde het weer en het jaar daarop nog een keer. Toen het geld eenmaal binnenkwam had ik nog maar minimaal onderhoud aan mijn website. Ik hoefde alleen maandelijks wat updates door te voeren.

Oh en trouwens… mijn site zag er ook helemaal niet uit. Denk maar niet dat ik ook maar enige kennis had van het maken van een visueel mooie site. Maar de content was goed, want ik wist waar ik het over had. Als jij een onderwerp hebt waar je ook maar een beetje verstand van hebt en over kunt schrijven, dan kun je geld verdienen met je website.

Plaats een reactie