Hoe word ik rijk? In 3 stappen

De vraag die veel mensen zichzelf stellen is: “Hoe word ik rijk?” En deze vraag heb ik ook regelmatig aan mezelf gesteld. Hierdoor ben ik immers begonnen met het schrijven van mijn eerste post: Het pad naar financiële vrijheid. Maar pas sinds kort heb ik het vertrouwen dat me dit ook gaat lukken. Dit komt met name door een verandering van perspectief en houding.

Inmiddels ben ik een aantal boeken, video’s en events wijzer over het onderwerp rijk zijn door mensen die dit zelf onlangs zijn geworden of dit al heel lang zijn en dus precies weten waar ze het over hebben. Een van deze zeer rijke mensen en tevens motivational speaker is Bob Proctor. Het is erg interessant om te luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Want waarom zou je het wiel opnieuw willen uitvinden als mensen voor jou dit al voor je hebben gedaan?

Onderstaand vat ik globaal de belangrijkste punten samen die ik de afgelopen 2 maanden opgepikt heb.

Stap 1: Doelstelling

Voordat je ook maar iets onderneemt is er iets wat je gelijk moet doen. Je moet precies weten wat je wilt!
En daarna een duidelijk en concreet doel stellen voor jezelf. Bijvoorbeeld: “Binnen 1 jaar tijd wil ik een jaarsalaris van 100k hebben.”
Of: “Op x datum wil ik op de top van de Mount Everest staan.” Wat je niet moet doen is: “Ooit zou ik graag een keer op Safari gaan.” Dit is geen doel stellen, maar een soort van vage droom hebben.

Hoe word ik rijk? Zorg voor een doel

Maar waarom is een doel hebben zo belangrijk? Zonder doel weet je niet waar je op dit moment bent. Laat staan dat je weet waar je naartoe gaat. Zonder doel kwakkel je maar een beetje door het leven en gebeurt er niet veel. Vergelijk het een beetje met als je in een auto stapt. Je gaat rijden, omdat je ergens heen wilt. Dus van punt A naar B. Als je geen doelen voor jezelf stelt, dan is het net alsof je in de auto stapt en maar gaat rijden in de hoop dat je iets tegenkomt.

Stap 2: Rijk worden kan alleen door zelf actie te ondernemen

Een doel hebben is goed, maar als je er geen actie op onderneemt dan gebeurt er natuurlijk niets. Misschien weet je niet hoe je moet beginnen. De kans bestaat dat je vele mogelijkheden ziet en niet goed weet waar je nu goed aan doet of dat je helemaal geen mogelijkheden ziet, omdat je denkt dat je geen talent hebt of dat anderen het beter kunnen dan jij.

Zulke gedachten moet je gelijk loslaten. Je mag er natuurlijk wel even over nadenken, maar de tip hier is begin gewoon. Als je geen inspiratie hebt, dan krijg je die gaandeweg vanzelf. Als je geen talent hebt, dan ontwikkel je dit. En als je bang bent dat je nooit de beste kunt zijn, dan heb ik goed nieuws, want dat hoef je niet te zijn. Als er ook maar iets is wat jij weet dat anderen nog niet weten, dan heb je al direct iets gevonden waar je actie op kunt ondernemen.

De sleutel is hier dat je niet moet wachten totdat zich betere omstandigheden voordoen, of dat je een bepaalde kans krijgt etc. Kansen creëer je juist door actie te ondernemen.

Stap 3: Heb er vertrouwen in dat je bereikt wat je wilt

Als je stap 1 en 2 goed uitvoert dan kan deze stap niet misgaan. Deze stap is echter wel een van de moeilijkste stappen. Want wat nou als je niet zo snel resultaat ziet als je zou willen. Je ziet geen vooruitgang en je raakt teleurgesteld en wilt stoppen. Doe dit niet!

Ook al zie je niets gebeuren, dat wil niet zeggen dat er ook niets gebeurt. Vaak gebeuren er veel dingen op de achtergrond die je niet eens in de gaten hebt. Geloven in een goede afloop en het bereiken van jouw doel is nu het belangrijkst. Je hebt je doel en hierop onderneem je al actie. Elke actie heeft een gelijkwaardige reactie, dus geef niet op en blijf doorzetten.

Plaats een reactie