Rijk zijn is geen trucje, maar een mindset

Vandaag wederom een post over zelfreflectie en geen slimme trucs om veel geld te verdienen in een korte tijd. Zoals eerder vermeld ben ik er van overtuigd dat een dergelijke truc namelijk niet bestaat. Dit is hetzelfde als geloven in de kerstman en dan kom je bedrogen uit. Ik zeg expres niet Sinterklaas, want die is natuurlijk wel echt. Laat dat duidelijk zijn.

Geloof niet in sprookjes over rijk worden

Rijk zijn is een mindset en geen trucje om een keer uit te voeren in de hoop dat je geluk hebt en veel geld verdient. Dit is een sprookje waar mensen nog steeds in geloven. Het bewijs hiervan is te vinden in reclames op TV en op het internet. Elk product heeft zogenaamd de oplossing voor jouw problemen.
Het is waar dat sommige producten dat ook echt zijn en we ze ook echt wel nodig zullen hebben, maar er zit ook echt veel bagger tussen. En dat stopt mensen niet om deze producten aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld Tel Sell.

Wanneer je goede marketing toepast op bagger, kun je er nog steeds veel van verkopen, maar dat maakt het product niet beter. Marketing wordt dan ook vaak ingezet om mensen in een sprookje van een bepaald product of een bepaalde dienstverlening te laten geloven.

Wees sceptisch tegenover guru’s die gouden bergen beloven

Een rijk leven staat dichterbij een levenswijze dan bij een of andere pipo die zegt dat je moet gaan investeren in bepaalde aandelen. Dus stop vooral met zoeken naar een quik fix, want het enige dat je gaat vinden zijn oplichters en seminars met torenhoge kosten van guru’s die alleen maar nog meer aan je willen verdienen.
Als rijk zijn namelijk makkelijk was, dan deed iedereen dat wel. Het enige verschil tussen jou en iemand die nooit meer hoeft te werken in zijn/haar leven zit in de manier van denken en keuzes maken.

Waarom het maken van goede keuzes belangrijk is

Rijk zijn is het ontwikkelen van gewoontes die je in staat stellen om routinematig de juiste keuzes te maken. Dit is in één zin omschreven de gedachte van de mensen die ik de afgelopen maanden heb bestudeerd. Hier heb ik het met name over Bob Proctor, Robert Kiyosaki en M.J. DeMarco. Vooral de boeken van M.J. DeMarco kan ik ten zeerste aanbevelen!

Het proces begint klein, namelijk bij hoe je denkt en wat je geloofd. Uit jouw denken volgen weer acties en daaruit volgen dan weer resultaten. Hoe meer goede keuzes je maakt, des te beter het resultaat. En andersom natuurlijk. Het proces begint dus in je hoofd en in je houding. Als je nagaat welke keuzes je in het verleden hebt gemaakt en je ziet waar je nu op dit moment staat in het leven, dan kun je direct zien tot welk resultaat deze keuzes hebben geleid. Als je dus iets anders wilt of je wilt meer dan dat je nu hebt, dan zul je dus direct moeten beginnen met het maken van andere keuzes die tot deze resultaten leiden.

Rijk zijn is een mindset

Hoe behaal je de gewenste resultaten?

Als je iets wilt veranderen, omdat je een bepaald resultaat voor ogen hebt, dan weet je vaak niet welke weg je moet bewandelen. Om deze kennis op te doen is het niet meer dan logisch dat je naar iemand gaat kijken die al bereikt heeft wat jij wilt bereiken en hiervan leert. Boeken en het internet zijn toegankelijk voor iedereen. Het doel is niet om letterlijk te kopiëren wat deze persoon heeft gedaan, want dit zal je vaak niet lukken. Het doel is dat je de manier van denken en handelen gaat begrijpen van deze persoon, zodat je dit kunt toepassen in je eigen leven en hierdoor de resultaten gaat krijgen waarnaar je op zoek bent.

Pas op voor fakes

Pas wel op met het volgen van bepaalde personen via Social media of Youtube. Er zijn namelijk ook mensen die zich slechts “succesvol” voor doen, maar dit niet daadwerkelijk zijn. Onderzoek dus goed van te voren wie je voor je hebt en of deze persoon wel echt heeft bereikt wat hij of zij zegt te hebben bereikt.

Plaats een reactie